Woontorens Krimpen a/d IJssel

  • jaar: 2007
  • programma: 3 woontorens met totaal 125 appartementen, 2 parkeergarages
Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/vhosts/vandekraats.nu/subdomains/corne/httpdocs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

ConceptTen behoeve de ontwikkeling van deze 70 meter hoge woontorens is het beeld van diamanten in de polder als concept gebruikt. De basisvorm van de torens is vierkant, en door zijden toe te voegen, in te snijden of te verplaatsen gefacetteerd als een diamant. Door toevoeging van bijzondere gevelbekleding, die zijn herkomst heeft in betegeling van natte cellen, wordt het karakter van de diamant versterkt. Herkenbaarheid van de verschillende torens is naast de positionering op de parkeergarage bereikt door elke toren van een unieke combinatie van kleuren uit te voeren.