Woonhuis Arnhem

Op het terrein van een voormalige school/theaterzaal zijn aan de Nijhoffstraat in Arnhem 8 kavels vrij gekomen. Deze kavels zijn aan de individuele kopers verstrekt met een aantal stedebouwkundige randvoorwaarden, zoals de verplichting op de rooilijn te bouwen en een maximale bouwenvelop. Daarnaast geldt als voorwaarde dat op het gezamenlijk achterterrein per woning twee parkeerplaatsen […]

Zorgcentrum Leiden

Ten behoeve van de verbouw/nieuwbouw van de Statenhof is onderzoek gedaan naar diverse scenario’s in volume en fasering, waarbij in eerste instantie enkel de bestaande hoofdentree vervangen zou worden door nieuwbouw. Hierin is plaats voor een ondersteunende functies en appartementen en studio’s. Gedurende het proces is besloten de bestaande laagbouw in het geheel te slopen, en […]

woonvoorziening Breda

Deze woonvoorziening voor blinden/slechtzienden is gesitueerd op een binnenterrein in Breda, dat vrijwel onzichtbaar is vanaf de straat. Vanwege de privacy van omliggende tuinen/woningen, is in de schetsontwerp een naar binnen gekeerd gebouw ontwikkeld. Op de verdieping zijn de gevels aan de buitenzijde vrijwel gesloten gebleven en zijn de studio’s op een lichte patio georiënteerd. […]

Huurappartementen Oosterbeek

Voor de 14 appartementen is een vrij krappe locatie achter het gemeentehuis te Oosterbeek beschikbaar. De gewenste omvang van het programma en de bijbehorende woningtypologie, heeft ertoe geleid dat er voor een opbouw in twee massa’s is gekozen. Het toepassen van corridorwoningen op de locatie bleek niet mogelijk. Dit opdelen in twee massa’s bood de […]

Huurappartementen Wijchen

Na de realisatie van het nieuwe zorgcentrum (Meander) is het ontwerp van de huurwoningen tot stand gekomen op basis van stedebouwkundige randvoorwaarden van Pouderoyen. Daarin is vastgelegd dat het gebouw aan de noordzijde 4 lagen hoog mag zijn, en aan de zuidzijde 3 lagen. Doordat een gedeelte van het gebouw (de Passerel) in de noordelijke […]

Zorgcentrum Amersfoort

Met het sluiten van het verzorgingstehuis op de locatie Achter Davidshof is het startsein gegeven tot onderzoek naar een mogelijke nieuwe zorgfunctie voor de bestaande bebouwing. Deze bebouwing bestaat uit een rijksmonument, een vleugel met status ‘beschermd stadsgezicht’ en een uitbreiding uit de jaren ’70. Programmatisch en ruimtelijk speelt de tegenstelling ‘dwalen – bescherming’ een […]

Winkeluitbreiding Arnhem

Een eenvoudige vergroting van de winkel, waardoor niet zozeer het oppervlakte vergroot is, maar voor namelijk de functionaliteit ervan sterk is verbeterd. Daarnaast is boven de winkel een woning gerealiseerd, waarbij de omgang met het monument en de inbedding in de Zandboersteeg de belangrijkste onderdelen zijn. Vijzelstraat 4 is een monument, onderdeel van een stukje […]