Huurappartementen Odijk

  • jaar: 2007
  • programma: 19 appartementen
Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/vhosts/vandekraats.nu/subdomains/corne/httpdocs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Odijk is een landelijk plaatje nabij Utrecht. Een kleinschalig dorpje met uitbreidingen van eengezinswoningen en een enkel klein appartementengebouw. in deze context is een
woongebouw ontworpen dat zich vooral als grote kap toont, die aan zuidwestzijde en naar de straat toe opgetild is ten behoeve van het wonen. De locatie is dermate nauw dat de appartementen de privacy van de achterliggende tweekappers bedreigt. het thema van de kap kan goed ingezet worden om deze zijde ingetogen en vrij gesloten vorm te geven.
Doordat het wonen voor alle 19 woningen op de galerijzijde gericht is, ontstaat het beeld van een rijk ‘woonfeest’onder de ruime kap. Bloemen, terrasmeubilair, speeltuig, trappen, fietsen, allerlei uitingen van het wonen zijn onder deze kap te vinden.
De houten galerijconstructie en de groenglazen borstwering geven stevigheid, warmte en privacy en roepen de associatie met een chalet op. tegelijk vormt het spel van glazen vlakken een modernabstracte compositie, waarin zich de omgevingsgroen spiegelt. vanuit de terrassen bezien is het glas transparant. de omhullende kap is, door toepassing van vlakke keramische pannen in antraciet en van dakkapellen in glas gezette staalplaat, abstract en verstild gehouden.