Appartementen en winkels Lelystad

  • jaar: 2009
  • programma: Commercie, 19 appartementen
Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/vhosts/vandekraats.nu/subdomains/corne/httpdocs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

ConceptLelystad, polderstad. Wonen onder of boven water? Het concept dat voor het ontwerp van deze appartementen en winkels is gebruikt, laat zien dat er in dit deel van Lelystad boven de waterlijn gewoond wordt: de puien van de winkels zijn vormgegeven als een polderlandschap, waarboven de woningen als min of meer individuele woningen zijn vormgegeven. Daartoe is er een variatie aan plasticiteit en materialisering in de gevels van de appartementen als uitgangspunt gehanteerd.
Referentiebeeld polder (winkelpui) en basaltblokken (trappenhuizen)Het blok appartementen wordt aan beide zijden beëindigd door een trappenhuis. Deels worden deze door de bezoekers van de naastgelegen parkeergarage gebruikt. In vormgeving refereren deze stevige trappenhuizen aan basaltblokken die als zeewering worden gebruikt.