Parkeergarage Lelystad

  • jaar: 2009
  • programma: Commercie (megastores), parkeergarage

ConceptDe parkeergarage als ontvangstruimte voor de binnenstad. Dit vraagt om een prettig klimaat in de garage, in ruimte, licht en lucht. Daartoe is een vrij open gevel ontwikkeld, waar de kleuren van de individuele glasplaatjes voor een sfeervolle schaduwwerking in de garage zorgen. Voor deze gevel zijn glasplaatjes in een klemconstructie ontwikkeld, waarmee elk individueel plaatje op diepte vanaf de nullijn geplaatst kan worden. De individuele glasplaatjes, die tezamen een abstrahering van een schilderij vormen, zijn voorzien van een reliëf. Daarmee ontstaat op elke schaal van het gebouw een interessant en vriendelijk karakter voor een dergelijke civieltechnische omgeving.
Op een aantal punten heeft de Parkeergarage een link met het ontwerp van de appartementen: de gezamenlijke trappenhuizen en een plint die vanuit de naastgelegen winkels doorloopt voor de megastores onder de garage.