Winkeluitbreiding Arnhem

  • jaar: 2012
  • programma: Winkeluitbreiding, bovenwoning

Een eenvoudige vergroting van de winkel, waardoor niet zozeer het oppervlakte vergroot is, maar voor namelijk de functionaliteit ervan sterk is verbeterd. Daarnaast is boven de winkel een woning gerealiseerd, waarbij de omgang met het monument en de inbedding in de Zandboersteeg de belangrijkste onderdelen zijn.
Vijzelstraat 4 is een monument, onderdeel van een stukje binnenstad met grote historische waarde. Aangezien het pand al vele malen is verbouwd, is in de uitvoering gekozen voor een grote ‘schoonmaakactie’, zodat de waarden vanuit de geschiedenis blijven bestaan en opnieuw zichtbaar zijn.
De architectonische uitwerking van de uitbreiding in de steeg haakt aan op de historische kwaliteit van dit stukje binnenstad. Het gevoel dat de bebouwing rondom de steeg organisch gegroeid is, in een stijl die aan elkaar verwant is, leidt met de toevoeging van het ‘huisje’ tot een totale opwaardering van de steeg.